hero image

A sikernek nem titka, hanem ára van!

Publio Kiadó |

Arnold Schwarzenegger budapesti látogatása annak az európai turnénak volt az egyik állomása, amiben a sikereiről beszél, erősen motivációs céllal. Összeszedtük azokat tanácsokat, amiket nem kerülhet el egy szerzői kiadású könyv írója.


 

 

 

Szerinte valódi sikereket csak akkor érhetünk el, ha minden problémát alárendelünk a célnak, annak a célnak, aminek mindig a horizontunkon kell lebegnie. Azt mondta, hogy mielőtt elkezdi az előadásait, mindig megpróbálja felmérni, hogy az embereket mi érdekli vele kapcsolatban, miről szeretnének hallani. Az ő esetében az emberek fele a showbizniszre kíváncsi, 40 százalékukat pedig a politikai meglátásai érdekelnek, a maradék 10 százalék a filmes befektetéseit szeretné visszakapni.

 

"Te milyen, a könyveddel kapcsolatos témában tartanál előadást?"

 

Kiemelte, hogy fontos, hogy ne csak a következő lépést lásd, nagyjából tudnod kell azt is, hogy hogyan néz ki az út vége. A cél elérése érdekében fontos, hogy szembenézzünk a a menet közben felmerülő problémákkal, és megoldjuk őket, mert folyamatosan felbukkannak majd, és csak hátráltatják a fejlődési folyamatot.

Ha alaposan átgondoltad a koncepciódat, és utánajártál annak, hogy mi a leghelyesebb irány, fontos, hogy kitarts mellette. Saját magadban nem kételkedhetsz! Schwarzenegger kiemelte, hogy törölni kell a szótáradból a “nem” és a “lehetetlen” szót, a kishitűség nem visz előre, feszegetni kell a határokat. Beismerte azonban, hogy nem kell mindenkinek megváltani a világot. Ha nem érzed/tudod, hogy mi a következő tennivalód, ha nem szakítasz időt a cél elérésére, könnyen kudarcba fulladhat az egész terv.

A Terminátor is kiemelte, hogy a negatív emberek csak elveszik a kedvünket a sikertől, sőt bizonyos esetben kész sikerpiócának is tekinthetők. Különbséget kell tenni azonban a piócák, és azok között, akiknek segíteni kell, ha valaki elakad valamiben, amiben te tanácsot tudsz adni, ne habozz, mert előbb-utóbb neked is szükséged lehet valamire. Ha nem tudunk adni, akkor nem ízlelhetjük meg a siker ízét.

Ő is kiemelte, amit mindenki szajkóz, de a legtöbben képtelenek alkalmazni, a kudarcból való tanulást. A kudarc igazából egy lehetőség, amiből megtanuljuk a sikert. Szerinte a kudarc sok szempontból fontosabb, mint a siker, mert csak a kudarcból vezet az út a sikerbe.

Összegezve:

“Dolgozd szét a segged! A sikernek nem titka, hanem ára van!”

(x)A Publio Kiadó 3 éve gondozza a szerzői kiadású könyveket, mára közel ezren bízták ránk kéziratukat. Ha neked is van egy, amit szívesen kiadnál, ne habozz, töltsd fel hozzánk akár már ma, akár ingyen is!
www.publio.hu

Címkék