hero image

Aki ennyi könyvet olvas, az kapásból kiszúrja a hézagot

Publio Kiadó |

Mint azt tudjátok a Publio Írói Klub meghívott vendégei ezúttal a blogturnésok voltak. Azért tartottuk fontosnak, hogy megismerkedjetek velük, mert úgy gondoltuk, hogy tapasztalataik és észrevételeik tanulságosak lehetnek mindannyiunk számára.


 

"Ők könyvekkel foglalkozó bloggerek, akik hozzávetőleg 265 könyvről írtak 2013 szeptembere óta, és hetente átlagosan három könyvet olvasnak el."

A blogturnés csapat négy tagja képviseltette magát, ők balról jobbra : Zakkant a Zakkant olvas oldalról, Mihóczy Mercédesz, a Deszy Könyvajánlója blogtól, Lupi a Kelly & Lupi olvas oldalról, és Fummie a Bibliotheca Fummie blogtól.

Egy órát beszélgettünk és nyilván sok mindenről esett szó, ezért igyekeztem kivonni a beszélgetés esszenciáját, íme:

 1. A legfontosabb egy regényben, hogy mennyire hiteles és felépített a karakter. A gyakorlott szem azonnal kiszúrja a hézagokat.
 2. Fontos a hiteles a helyszín is, magyar történeteknél célszerű magyar helyszíneket választani.
 3. A korrektúra a legalapabb dolog, enélkül szerintük egy könyv nincs befejezve.
 4. Szeretik a self-publishinget, hisznek abban, hogy ez jó lehetőség a feltörekvő írók számára.
 5. A borító nagyon fontos. Ugyan átverésnek érzik, ha egy nagyon jó borító silány művet rejt, abban egyetértettek, hogy a csúnya borító kapásból antipátiát kelt bennük.
 6. Minden könyvről mindenki ír a blogjában, ami nagyon jó SEO értékkel bír.
 7. Nem szívesen írnak rosszat egy könyvről, (csak ha építő jellegű) és soha nem írnak le olyat, amivel nem értenek egyet.
 8. Ha az olvasás mellett marad egy kis idejük, néha tanácsot adnak a szerzőknek, hogy szerintük hogyan tehetik kicsit hitelesebbé a történetet.
 9. A kiadók e-könyvben küldik el nekik az általuk kiválasztott, még megjelenés előtt álló könyvet. Tehát! Rendelkeznek kiadói titkos listákkal, amikből kiválaszthatják, hogy melyik könyvet szeretnék elolvasni.
 10. Általában e-könyvet olvasnak.
 11. Nem mindenki lehet tag náluk, de aki rendelkezik bloggal és e-könyv olvasóval, annak van esélye.
 12. Sokszor vesznek észre hibákat a könyvekben, legyenek azok fordítással kapcsolatosak, vagy stilisztikaiak, a kiadók döntik el, hogy figyelembe veszik-e ezeket vagy sem.
 13. Azért olvasnak, mert imádják a könyveket, nincs üzleti szándékuk.

Figyelem, a legközelebbi Publio Írói Klub szeptember második szerdáján lesz, aki addig szeretne találkozni velünk, az vegyen részt a Könyves Roadshow valamelyik állomásán.

 

Címkék