hero image

Az Index címlapon a Publio

Publio Kiadó |
Tárgyszerű es informatív cikket közöl az Index a független kiadásáról. Ismerteti a leírás, hogy a Publio a hazai úttörője a műfajnak. A kis tanulmánynak is beillő publikációból nemzetközi körképet is kaphat az olvasó a self-publishing kiadói és szerzői magatartásformáról. 


 

 
Részlet a szövegből:
 

A Publio jelenleg körülbelül száz szerzővel rendelkezik, és van olyan író is, aki már tucatnyi könyvvel van jelen a nemzetközi könyvpiacon, 15 könyvkiadó pedig rajtuk keresztül tölti fel a műveit az Apple Store-ba. Mivel nincsen szűrés, a szerzők között nagyon nagy a szórás, Havas Henriktől a nyugdíjas hobbiköltőkig mindenki megtalálható, az olvasók pedig eldöntik, kire kíváncsiak. „A Publio vevőinek jelentős része az Apple iBook Store-ból jön, így a forgalom nagy százalékban nem a magyar, hanem a svéd, angol, amerikai piacokon zajlik. Sok magyar él kint, és nem sajnálják azt a 3-5 dollárt egy könyvre, amelyet akár egy ismeretlen magyar szerző írt” – mutat rá a kiadó munkatársa. A publikálásnak pedig egy fontos feltétele van: más szerzői jogait nem sérthetik. Tehát nem lehet ellopni más könyvét.

 
Elérhetőség: http://index.hu/kultur/2013/04/14/a_szerzoi_kiadas_szexi/?fb_action_ids=443008615784349&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Címkék