hero image

Eláruljuk, miért lenne egy író a legjobb barátod

Publio Kiadó |

Jellemzően az a sztereotípia terjedt el az írókról, hogy maguknak valók és bonyolultak, pedig igazából belőlük válhat a világon a legjobb barát, ha jobban megismered őket. Eláruljuk, hogy miért.

 


 

1. Csodálatos vacsorapartner

Kérdezz meg egy írót, biztos lehetsz benne, hogy boldogan elfogad egy vacsorameghívást. Vagy azért, mert az írásból próbál megélni de még a karrierje elején tart, ezért mindig örül az ingyen ételnek, vagy pedig azért, mert épp végső hajrában van a könyvének befejezésével, és nincs ideje ételt készíteni magának. Így vagy úgy, abban bízhatsz, hogy ha nagy társaságba is viszed, biztos talál közös témát bárkivel.

 

2. Nehéz untatni egy írót

Amikor végtelenségbe nyúlóan beszélsz a szakításodról/munkahelyi problémáidról/leégett házadról, akkor talán egy sima civilt az őrületbe kergetsz rövid idő alatt, de nem egy írót. Ő lenyűgözve fog hallgatni, mert elsődleges kutatási területei az emberek közötti melodrámák és a lélek rejtelmei.

 

3. Tanulhatsz tőle

Mivel egy író általában rengeteget olvas, ezért hatalmas tudás halmozódik fel a fejében, amit nem fél megosztani veled. Ha odafigyelsz rá, még tanulhatsz is tőle.

 

4. Az író tudja, milyen az, ha kudarc ér

Mert már párszor valószínűleg átélte, hogy elutasítja a kiadó a könyvét, úgyhogy abszolút megérti, hogy mit érzel, amikor kudarc vagy csalódás ér. Ő lesz az, aki teljes empátiával tudja majd fogni a kezed és vigasztalni a nehéz időszakokban.

 

5. Beleírhat egy könyvbe

Halhatatlanná válhatsz, ha összebarátkozol egy íróval és ő az egyik karakterét rólad formázza. Kell ennél nagyobb siker az ember életében? Reméljük, hogy pozitív főhős lesz belőled a könyvében.

 

6. Könnyű vele barátságban maradni

Megtartja a kellő távolságot, biztos, hogy nem mászik a nyakadra, mert rugalmas és szociális, együtt rezeg veled. Meg azért is, mert kell neki a saját, magányos ideje, amikor írhatja a könyvét.

 

7. Az író szép

MINDEGYIK író jól néz ki.

 

Írta: Kun Gabi

Címkék: barát, írók

Címkék