hero image

Hogyan lett a 7 év után című könyvünk első a Bookline toplistán?

Publio Kiadó |

A szerzői kiadásban megjelent művek írói számára a Bookline e-könyves toplista remek lehetőséget biztosít arra, hogy szélesebb körben érjék el olvasóikat. Werthmüller Renáta regénye múlt héten került az első helyre, azóta is stabilan tartja magát, megelőzve Fejős Évát és a Szürke ötven árnyalatát.


 

Renáta regénye 750 oldal (nyomtatási költsége miatt igen borsos lett a könyv ára)így alaposan meg kellett gondolnunk, hogy milyen stratégiát kövessünk. Azt tanácsoltuk neki, hogy az addigi két kötetet bontsuk szét, így a könyve négy kötetes lesz, egyenként 200 körüli oldalszámmal. Az egyes kötetetek olcsóbban tudja értékesíteni, és nagyobb érdeklődésre tarthat számot.

 

Azt is tanácsoltuk, hogy cseréljük le a könyv addigi, nem annyira vásárlástvonzó borítóját, és az első részt adjuk oda az olvasóknak, szinte ingyen, egy forintért. A könyv így bevonzhatja az olvasókat, akik fordulatos történetnek köszönhetően igénylik a többi rész elolvasását is.
A 7 év után második kötete jelenleg a 13. helyen áll a toplistán, a harmadik kötet pedig a 14. helyen. Azóta már a negyedik kötetet is szerepelt a Top 50-ben.

Ma megjelent a 7 év után angol fordítása is, aminek köszönhetően felkerülhet a világ bármelyik könyvértékesítő oldalára, valamint a sokat emlegetett Book of Years Facebook kezdeményezés falára is.

Megkérdeztem a svájcban élő írónőt, hogy hogyan érzi magát, mit gondol a toplistás helyezéséről. Ezt írta:

“Aki valaha létre hozott bármilyen szellemi terméket, melyet aztán némi gyomorremegés kíséretében útjára engedett a négy fal közül, hogy a nyilvánosság szeszélyére bízza, sejtheti milyen felemelő érzés, ha a kísérletét elismerés követi. Nem tagadom, hogy a legelejétől fogva hittem a történetben rejlő lehetőségben és reméltem, hogy amiként engem, a szerzőt is fokozatosan magával ragadott és szinte rabjává tett az írás folyamán, úgy fog majd utat találni mások szívéhez is a regény.

Az ekönyves toplista élén látni a regényemet nagyszerű érzés, ami adrenalint szabadít fel az ereimben, és a megelégedett hanyatt dőlés helyett még sokkal többre ösztönöz. Nem tipikusan emberi tulajdonság e, hogy ezek után még többre vágyom?!

A ’7 év után’ majd 4 hosszú év munkájának eredménye, tekintve, hogy az írást mindeddig csak elcsent óráimban, hobbiként műveltem. Hosszú időbe tellett mire rászántam magam és komolyan vettem a bennem buzgó vágyat, és láss csodát, abba sem bírom hagyni többet. Hogy is tudnám, amikor az írás a „végre hazaértem” és a „Heuréka” izgalmas érzését kelti bennem. Bizonyítja ezt, hogy máris nyakig merültem a második regényem megvalósításában. Tisztában vagyok vele, hogy a romantikus könyvpiacon hatalmas a kínálat, ezért is örülök neki, hogy a ’7 év után-nál’, a kötetekre való bontás marketinges technikája beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Miután a sikerlista élén ott szerepel a regény valamennyi kötete, ezt azt igazolja, hogy akik elkezdték olvasni az ajándékként letölthető 1. kötetet, azok kedvet kaptak a folytatáshoz és egészen a 4. kötetig kísérik nyomon a főszereplők szenvedélyes utazását.

Nem kétlem, hogy bármely írót lelkes örömmel tölt el, ha saját fantáziájának terméke közszeretetre talál. Én sem vagyok másképp ezzel. Szeretem ezt a story-t a megszületésétől fogva és ki tudja… a lelkem legmélyén bujkáló, romantikus spinkó, talán még szerelmes is a saját maga teremtette férfi főhősbe. Van e ennél reménytelenebb vonzalom a világon?

Címkék