hero image

A Publio vezeti a Margó-díjat

Publio Kiadó |

Tegnap és tegnapelőtt kihirdették a Margó-díj jelöltjeit. A 21 jelöltből hat könyv szerzői kiadásban jelent meg, melyből három Publio-s könyv.


 A szerzői kiadásban megjelent könyveket gyakran éri az a vád, hogy irodalmi minőségben nem veszik fel a versenyt a "hagyományos" kiadóknál megjelent társaikkal. Mi minden fórumon igyekszünk hangsúlyozni, hogy a szerzői könyvkiadás egy hosszú tanulási folyamaton megy keresztül. Nem csak a szerzőknek hanem a piacnak is alkalmazkodni kell az új szereplőkhöz, módszerekhez. A Publio 4 éve indult el. Többször vezették már az ekönyves sikerlistákat a könyveink, de ekkor mindig legyintettek, hogy olcsó könyvvel könnyű odajutni. 

Most a szakma mondott véleményt!

Az 500 ezer forinttal járó Margó-díj magas szakmai presztízzsel bíró elismerés a kortárs irodalmat, az olvasást népszerűsíti és a legjobb első prózakönyves szerzőnek adják át minden évben. Tavaly Totth Benedek Holtverseny című regénye nyert.

Az idei jelöltek közel 30 %-a már szerzői kiadásban (ahogy a díj szervezői mondják közösségi finanszírozásban) jelent meg. A jelöltek közé a Magvetővel és a Metropolis kiadóval együtt a legtöbb könyvet a Publio adta. Ez hatalmas elismerés. 

Reméljük, hogy október 16-án a díjátadáson is valamelyik szerzői kiadású könyv örülhet, a szerzői könyvkiadás pedig tovább dübörög.

 

Írta: Alcser Norbert

Címkék