hero image

Online könyvvédelem


Alig, hogy megjelenik egy könyv szinte azonnal felkerül a torrent oldalakra. Persze megoszlanak a vélemények, hogy ez mekkora bevételkiesést jelent a szerzőknek, kiadóknak, de egy dologban mindenki egyetért:

A helyzetet kezelni kell, a könyveket meg kell védeni.

 A Publio együttműködési megállapodást kötött a Torrent Detective-vel, aki egy olyan szolgáltatást indított, ahol nem csak megkeresik az illegálisan feltöltött könyveket, hanem el is távolítják azt.

A Publio szerzőknek pedig lehetőségük van egy speciális ajánlat keretein belül ezen szolgáltatást igénybe venni.

 

Milyen adatok alapján keresünk?

A könyv szerzője és címe alapján indítjuk el a keresést több mint 100 torrent oldalon.

Mi történik, ha találunk egy azonos néven szereplő fájlt?

Minden találatot kézzel ellenőrzünk. Ha valóban arról a könyvről van szó, akkor megindítjuk az eltávolítási folyamatot. Amiben felszólítjuk az oldal üzemeltetőjét a fájl törlésére.

Ha ezek a torrent oldalak az illegális tartalmakból élnek, akkor miért fogják eltávolítani azt a kérésünkre?

Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy az oldalak üzemeltetői inkább együttműködésre törekszenek. Letölteni tartalmat nem illegális, azonban megosztani (feltölteni) az. Egy esetleges vitás eset odáig is fajulhat, hogy a teljes torrent oldal lekapcsolása történik meg. És ekkor sokkal nagyobb veszteség éri az oldalt, mint akkor, ha teljesíti az eltávolítási kéréseket.

Akkor eddig miért nem tett senki semmit az ügyben?

A keresés nem egyszerű. Nagyon sok energiával jár és így sok időbe telik, hogy a tartalmakat pontosan megtaláljuk. Ezért is készítettük ezt a szoftvert, aminek a segítségével folyamatosan monitorozhatjuk a torrent oldalakat és a szerző felhatalmazásával kérhetjük az eltávolítást.

Hány oldalt figyelünk?

Több száz torrent oldalt figyelünk itthon és világszerte. A rendszerbe folyamatosan építjük be az újabb és újabb oldalakat.

Minden fájlra rátudunk keresni az oldalakon?

A torrent oldalak felépítése nagyon bonyolult. Pont azért, hogy védjék a tartalmaikat és a felhasználóikat. Nagyon nehéz visszafelé keresni az időben. Ezért is indítottuk el a háttérben már a szolgáltatásunkat és márciustól elkezdtük tárolni a torrentek adatait. Így ezen időponttól kezdve már tudjuk töröltetni a talált torrenteket.

Mennyi ideig figyeljük az adott könyvet?

A szolgáltatás megrendelésével egy évig monitorozzuk az oldalakat, ami időszak természetesen meghosszabbítható.

Mi a helyzet az adatmegosztó oldalakkal, Facebook csoportokkal?

A könyvek szinte minden esetben elsőnek a torrent oldalakra kerülnek fel. Ennek az az oka, hogy a torrent anonim. Nem ellenőrizhető a feltöltő. Ezáltal nem visszakövethető és büntethető a feltöltő. Az innen letöltött könyveket pedig már a "gyakorlatlan" felhasználók osztják meg az adatmegosztó oldalakon és, vagy Facebook csoportokban. Tehát ha nem tudja letölteni a torrent oldalakról, akkor minden bizonnyal a megosztókra sem kerülnek ki, vagy kisebb eséllyel. A jövőben tervezzük a szolgáltatás fejlesztését, hogy az ilyen típusú oldalakat is figyeljük.

Szerzőként kapunk értesítést a találatokról?

Havi összesítést küldünk neked e-mailben a megtalált tartalmakról és a státuszukról. Vagyis nyomonkövetheted milyen torrentet találtunk és az eltávolítása sikeres volt-e.

Mikortól érdemes a szolgáltatást megrendelni?

Egy meglévő könyv esetében azonnal, mert visszamenőleg is tudjuk ellenőrizni az oldalakat. Ha új könyv kiadását tervezed, akkor érdemes már a kiadás előtt egy-két héttel megrendelni a szolgáltatást és elindítani a figyelést.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Egy könyv egy éves figyelése 44.500 Ft helyett 24.900 Ft / év.

Hogyan lehet megrendelni a szolgáltatást?

A szolgáltatást írásban az info@publio.hu címre küldött levéllel tudod megrendelni.

 

A szolgáltatás megrendelésével elfogadod a Torrent Detective Általános Szerződési Feltételeit. A szolgáltatást a Torrent Detective Kft. biztosítja, a Publio Kiadó, mint viszonteladó vesz részt a szolgáltatásban.

 

 

24900 Ft
Megrendelem
{ További szolgáltatásaink }