hero image

Mi az a Goodreads?

Publio Kiadó |

Megszokhattátok már, hogy a szummával kezdem: a Goodreads egy hatalmas könyves oldal, kis magyar közösséggel. A magyar könyves bloggerek gyűjtőhelye csoportban van egy Error! Hyperlink reference not valid. azok számára, akik szívesen véleményeztetnék könyvüket másokkal, ezt mindenképpen érdemes kipróbálni!


 

 

Na de mi is a Goodreads?

Tulajdonképpen egy ingyenes ”közösségi katalógus”, amit 2006 alapítottak, de a tényleges működését 2007-ben kezdte el. Már abban az évben több, mint 650 000 tag és 10 millió könyv volt az adatbázisában,

"2015-re a tagok száma meghaladta a 25 millió főt, a könyvek száma pedig 750 milliót."

2013 óta az Amazon tulajdonát képzi.

 

Szolgáltatásai nagyon hasonlítanak az itthon ismert moly.hu-ra, az oldal felhasználói keresgélhetnek könyvek, ajánlások és vélemények között, létrehozhatnak saját könyvtárakat, könyv és olvasmány listákat, de az olvasók összefoghatnak és csoportokat is alkothatnak, ahol megoszthatják az egyes könyvekkel kapcsolatos véleményüket. A Goodreads fő célja, hogy segítse az olvasókat a következő kedvencük megtalálásában, valamint platformot teremt a szerzőknek ahhoz, hogy a felhasználók könnyebben megtalálják és értékeljék a könyveiket.

Az oldalon való regisztráció könnyű, de mielőtt bármit teszel, véleményezned kell 20 általad olvasott könyvet. Ez egyébként igen hasznos kérés, jó kicsit elgondolkodni azokon a könyveken, amiket eddig olvastál. A Goodreads-en olyan ajánló algoritmus működik, mint a Groby vagy a Tesco webshopjában, a rendszer megvizsgálja az általad olvasott könyveket, és olyanokat ajánl a továbbiakban, amit nagy valószínűséggel szívesen olvasnál.

Érdemes megismerni az oldalt és böngészgetni benne kicsit, hátha kedvet kaptok a használatához!

Címkék