hero image

Mit tanultunk Nemere Istvántól?

Publio Kiadó |

A második Publio Írói Klub vendége Nemere István volt, aki amellett, hogy sajátos humorával feldobta az estét, remek beszélgetőpartnere is volt közönségének. A műhelymunkán izgalmas dologba vágtuk a fejszénket! Mindjárt kiderül, hogy mibe.


 

 

Hogy mit is tanultunk Nemere Istvántól?

- A titok nyitja:szükséged van legalább egy embere. De inkább kettőre! Fontos, hogy családtól független személyek véleményezzék a könyved, mert fontos valamilyen kontroll.

- A dicséretből semmit nem lehet tanulni, mert túl általános. Ha egy-egy részt kritizálnak a könyvedből, az az igazán értékes.

- Nem azért írsz könyvet, hogy megtartsd magadnak. Meg kell mutatni!

- Egyszerre csak egy könyvet írj és tartsd magad a kijelölt célhoz!

- Minden nap le kell ülni és írni, nincs apelláta!

- Írói válság nem létezik, mintahogy unalom sem létezik.

- Az írók ismeretlen világokat alkotnak, ennél nincs izgalmasabb és szebb dolog.

- Az írás tulajdonképpen gondolatok átadása egy másik agyba, ami új gondolatokat szül.

- Az ember felelősséggel írjon, mert a gondolatai megváltoztathatják más emberek gondolatait, így az életét is.

- Mindig tartsuk szem előtt, hogy kinek írunk! Meg kell ismernünk a célközönséget, hogy hozzájuk tudjuk igazítani a mondanivalónkat.

- Magyarország kis piac, de arról nem tehetünk, hogy nem angol nyelvterületre születtünk. Itt is tudnunk kell érvényesülni!

- Ne adjunk ki túl sok személyes dolgot magunkról idegeneknek, senkinek ne kínáljunk támadási felületet.

- Ne az író ügyes-bajos dolgai érdekeljék az embereket, hanem a könyve.

Az Írói Klub második programpontja a műhelymunka volt. A jelenlévőket három csoportra osztottuk, és azt a feladatot kapták, hogy kezdjék el megtervezni közös novellájukat. Találjanak ki hozzá címet, találják ki a történetet, a karaktereket és dolgozzák ki együtt egy hónap alatt. Az elkészült novellákat kiadjuk egy novelláskötetben, majd elkezdjük kidolgozni a marketing és értékesítési stratégiáját.

Az Írói klubon olyan tagjaink is részt vettek, akinek igen bonyolult volt megoldaniuk az odajutást, mégis áldoztak az idejükből arra, hogy találkozzanak Nemere Istvánnal. A többiek mellett nagyon örültünk Guthné Lovasi Tünde és Brátán Erzsébet részvételének is! Tudnotok kell, hogy Nemere István sem fővárosi, sőt, még csak nem is a megyében él, mégis feljött ezért a találkozóért.

A következő Publio Írói Klub vendége egy kivételes személy lesz. Egy közölünk, mégis példaértékű a kitartása és a lelkesedése. Találkozhattatok vele mindkét eseményünkön. A Hoppárézimi!-írója, Zemlényi-Kovács Zoltán lesz a vendégünk, aki túl van a százezredik eladott példányán. Filmet és színdarabot is készítettek könyvéből, és a mai napig ír, és ha úgy tartja kedve, kiáll a Deák Ferenc térre, és ott árulja azokat.

Íme néhány kép az eseményről:

Címkék