hero image

Sajtóközlemény: Egy könyvben a magyar rock hőskorának legnagyobb alakjai

Publio Kiadó |

Budapest, 2016. március 17. – Rengeteg sztorival és soha nem látott fotókkal teletűzdelt hiánypótló könyv jelent meg a magyar rock hőskoráról „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” címmel, a Publio kiadó gondozásában. A szerző Kovacsics „Öcsi” András zenész, aki 1962 és 1986 között összesen négy zenekarban játszott, az Omegának pedig alapítója és vezetője is volt.

 


 

Kóbor János, Benkő László, Horváth Charlie, Kovács Kati, Végvári Ádám – talán a legnagyobb nevek azok közül, akikkel Kovacsics András negyedszázados pályafutása során együtt zenélt.

 

A kiváló gitáros az Omegában kezdte pályafutását, melynek alapító tagja is volt. Ezt követően Horváth Charlie-val játszott együtt az Olympiában, majd a Syconorban Végvári Ádám, az Universalban pedig Kovács Kati zenésztársa volt.

 

A magyar „hippi korszaktól” a nyolcvanas évek közepéig

 

A most megjelent könyv gyakorlatilag rocktörténeti lexikonnak is tekinthető, hiszen rengeteg személyes történet és több mint 300 egyedülálló fotó segítségével mutatja be a hazai rockzene hőskorát a kezdeteket jelentő hatvanas évektől egészen a nyolcvanas évek közepéig.

 http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/SAM_2773_k.jpg

„Egy nagyon izgalmas korban kezdtem el zenei pályafutásomat, egy olyan időszakban, amikor a nyugati világon és főleg Amerikán végigsöpört a hippi korszak és az ehhez kapcsolódó zenei forradalom. Ez a hullám Magyarországot is elérte, így született meg az egyik első hazai beat zenekarként 1962-ben az Omega. A most megjelent könyvben négy zenekarban eltöltött összesen huszonötéves pályafutásomat foglalom össze, számos eddig még nem publikált személyes történeten keresztül” - hívta fel a figyelmet a szerző, Kovacsics „Öcsi” András.

 

„Az Omega kezdeteit illetően Öcsi a leghitelesebb forrás, az első öt évben ő volt a zenekar vezetője, és erről az időszakról az ő emlékei a legélénkebbek. Nagyon értékes anyagot hozott össze, ami nem csak a mi, de az egész akkori zenei szcéna története szempontjából is hiánypótló” – fogalmazott Kóbor János, az Omega frontembere, egykori zenésztárs.

 http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/SAM_2781_k.jpg

A könyvkiadás forradalma zajlik

 

Az „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” című könyv a Publio gondozásában jelent meg, ami hazánk első és legnagyobb szerzői kiadója. Ez a világszerte egyre nagyobb teret hódító műfaj, Magyarországon is egyre népszerűbb, hiszen nagy szabadságot ad a szerzőknek, akik üzletileg is jobban járnak, mint a hagyományos kiadók esetében.

 

„Egyre több író fordul a szerzői kiadás felé világszerte és Magyarországon is, csak az Egyesült Államokban tavaly több mint 200 ezer könyv jelent meg ezzel a módszerrel, köztük számos sikerkönyv. A szerzői kiadás segítségével bárki egyszerűen kiadhatja saját könyvét. Nagyon örülünk, hogy Kovacsics András is minket választott könyve kiadásához, úgy gondolom ez a hiánypótló kiadvány nagy sikernek fog örvendeni a magyar rock- és zenerajongók körében” – tette hozzá Alcser Norbert, a Publio kiadó vezetője.

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/SAM_2758_k.jpg 

Az „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” című könyv megvásárolható a Publio kiadó elektronikus könyváruházában: http://publioboox.com/hu_HU/omega-universal-zenakartol-az-egyuttesig

 

Címkék: , omega, sajtó

Címkék