hero image

SzövegkorrektúraEgységesítjük a tartalmat, kijavítjuk az értelemzavaró helyesírási hibákat, elgépeléseket és pontatlanságokat.

A szerzői kiadás ellen leggyakrabban felhozott vád, hogy a szerzők művei nem kiforrottak és átdolgozottak, zavaróak bennük az értelemzavaró helyesírási hibák, elgépelések és a pontatlanságok. Ennek több oka lehet, például, a szerző túlolvasta a könyvét, vagy túlságosan megbízik a helyesírás-ellenőrző szoftverekben. Ahhoz, hogy a szöveged hibátlan legyen, szükséges egy külső szemlélő, aki korrigálja a tévedéseket. 

A korrektúra a leghálátlanabb kiadói feladat, hiszen minden szót, minden mondatot elemezni kell. Ennek magasabb szintje a szerkesztés, amikor a szöveg tartalmi ellentmondásait, esetleges inkoherenciáját javítják, illetve a leírt tények ellenőrzése, pontosítása. A szerkesztő feladata az is, hogy a szöveget feszesebbé, gördülékenyebbé, dramatikusabbá, esetenként költőivé tegye.

Kiadónknál a korrektúrát szakemeberek végzik, akik amellett, hogy kijavítják a helyesírási hibákat, figyelnek a szövegegységekre is. A szolgáltatást igénybe vevők minden alkalommal megkapják könyvük korrektúrázott változát, melyet jóváhagyás után élesítünk webáruházunkban. 

 

Árajánlatot a support@publio.hu címen tudsz kérni.