hero image

Tovább terjeszkedik Európában a Rukkola.

Publio Kiadó |

Ingyenes könyvcsere szolgáltatás indított Angliában (www.swappybook.co.uk)

A Rukkola Magyarország első és legnagyobb online könyvcserélő oldala Erdély után elindult Angliában is Swappybook néven.

 


 

Az oldal 2012. július 10-én indult el Magyarországon. Alapítói Kun Gabriella, Kovács Adrián, Cziczlavicz Péter. A rukkola.hu indulása óta eltelt első fél évben csaknem 120 ezer könyv cserélt gazdát, a tagok naponta 650 könyvet adnak át egymásnak. Ma a felhasználószám a magyarországi oldalon meghaladta a 33.000-et és több mint 250.000 könyv közül lehet válogatni.

2015 októberében a Rukkolát felvásárolta a Publio Kiadó Kft, melynek elsődleges célja a nemzetközi terjeszkedés volt. Ennek nyomán az erdélyi magyarok részére idén áprilisban elindították a szolgáltatást Románia területén egyenlőre magyar nyelven, és a mai nappal kiléptek a Nyugat-Európai piacra az angol nyelven létrehozott Swappybook oldallal. Az angliai terjeszkedés az első lépés, heteken belül újabb országokban indul el a Swappybook online könyvcserélő szolgáltatás.

 

Az oldal lényege, hogy a felhasználó saját polcáról felajánlhat pár könyvet, amit szívesen odaadna másnak, ezután pontokat gyűjthet. A pontokért cserébe pedig válogatni lehet mások feltöltött könyvei között, melyeket ingyen kaphatunk meg. A könyvek átvétele/átadása a személyes átvétellel, postai úton vagy Happonton (csereponton) keresztül történik, miután a felhasználók felvették egymással a kapcsolatot. A felhasználók utólag értékelhetik is egymást, ezzel kiszűrve az esetleges csalókat a rendszerből.

 

Címkék: rukkola, swappybook

Címkék