hero image

Új toplistát kapnak szerzőink

Publio Kiadó |

Múlt héten a Bookline bejelentette, hogy megszünteti azt a lehetőséget, hogy a szerzők ingyenesen (1 forint) árulják könyveiket az oldalon. Bár a változás drasztikusnak tűnhet, tulajdonképpen nem az, ezután is lesznek olcsón megvásárolható könyvek, de ezek ára mostantól 100 forint lesz.


 

Az olvasót a 100 forintos ár talán nem fogja elrettenteni a vásárlástól, a Bookline ezen megoldása azonban szembemegy a piaci trendekkel. Az Amazon már 2012-ben felismerte, hogy az ingyenes e-könyveknek fontos szerepe van, hiszen az ismeretlen szerzők műveit ezzel a megoldással lehet a legjobban ismertté tenni. Ezért hozta létre az ingyenes könyves toplistáját, ahol a szerzők könyvei ugyan olyan esélyt kapnak, és nem túrják ki a gondosan árazott könyveket az első helyekről.

Az ingyenes könyvértékesítés azért hasznos az író számára, mert remek promóciós lehetőséget kínál könyvsorozatok megjelentetésére. Példaként említhetjük Werthmüller Renáta 7 év után című 4 kötetes könyvét. Renáta könyvének első része hetek óta vezeti a Bookline e-könyves toplistát és mára mind a 4 kötet szerepel a legjobban teljesítő 10 e-book között.

Május egytől nálunk is két toplista lesz a Publio Kiadó által gondozott Publioboox oldalon. Míg az egyik lista a teljes áras értékesítést fogja támogatni, az ingyenes könyvek toplistája azokat segíti, akik szeretnék felhívni magukra a figyelmet. Azok, akik csupán a Publiobooxon árulják a könyvüket, 70 százalékos jutalékot kapnak, ami - bár ez semmit sem számít az ingyenes könyvek esetében - remek lehetőség a klubkártyások számára. A Publio Klubtagok számára ugyanis továbbra is nyitva lesz a lehetőség arra, hogy akciózzák a könyveiket, így ők beállíthatják, mikor legyen ingyenesen elérhető a könyvük, és meddig tartson az akció.

 

Címkék