hero image

Válogatott self-publishing hírek a nagyvilágból

Publio Kiadó |

Hány évig írjunk egy könyvet, vagy hány könyvet írjunk egy évben? Az e-kiadás értéke és más hasznos tanácsok. Milyen kihívásokkal, nehézségekkel és akadályokkal kell megküzdenünk, amíg a kész könyvet kiadjuk? Mit tesz egy sikeres német írónő, amikor kiadója meg akarja változtatni a története végét?

 


 

Az e-kiadás értéke

A Self Publishing News oldalán akadtam rá egy rövid szösszenetre, amely amellett érvelt, hogy miért éri meg a hagyományos, nyomtatott kiadás mellett e-könyv formátumban is kiadni a kész művet. Röviden és tömören: mert az e-kiadás a világ bármely pontján elérhető egyszerűen, valamint egyszerűen tárolható, „felhasználóbarát”, és közel elpusztíthatatlan.
Hasonlóan fontos, hogy ha már eldöntöttük, hogy a nyomtatott formátum mellett elektronikusan is kiadjuk a könyvünket, akkor bizony szánjunk rá időt, hogy kiderítsük, mennyibe kerülnek az e-könyvek átlagosan, illetve körülbelül mennyibe kerülhet egy, a miénkéhez hasonló paraméterekkel e-könyv. Így elkerülhetjük, hogy túl- vagy alulárazzuk a kész művünket.
A teljes poszt itt olvasható eredetiben.

"A self-publishing hírek gyűjtőoldalán minden nap érdekes és hasznos infókkal látunk el benneteket!"

Cornelia Funke átállt!

Az ismert német ifjúsági és gyermekkönyv írónő, Cornelia Funke szakított amerikai kiadójával, miután az meg akarta változtatni legújabb könyve elejét és végét. Az itthon egyelőre még ismeretlen Tükörvilág-trilógia (MirrorWorld) harmadik kötetének ugyanis sem az első, sem az utolsó fejezete nem tetszett a kiadónak, nem merték bevállalni. Miután pedig Cornelia Funke nem volt hajlandó engedni, ezért a kiadó visszaadta minden, a könyvhöz fűződő jogát és kötelezettségét. Cornelia Funke pedig úgy döntött, nem keres új kiadót, hanem a self-publishing útjára lép.
A teljes cikk itt olvasható angolul.

"Érdekel még több hír? Olvasd el ezt a cikket is: Exkluzív self-publishing hírek"

Lorraine Devon Wilke üzeni: Csak ésszel!

A Huffington Post blogjában az After The Sucker Punch szerzője, Lorraine Devon Wilke figyelmezteti szenvedélyesen, de ugyanakkor komolyan is a self-publishing szerzőket az interneten fellelhető tanácsok és stratégiák ellentmondásaira. Jelen esetben a minőség kontra mennyiség örök dilemmájára, miután egy másik blogon talált egy olyan tanácsot, hogy a jó self-publishing szerző évente négy könyvet is megír.
Az érzelmi és észérvekkel is alátámasztott írás végén azért leszögezi, hogy ő is csak a véleményét mondta el, és a szerzőknek maguknak kell dönteniük a két út között, de döntsenek tudatosan, ne csak az egyik utat kövessék.
A poszt itt olvasható angolul.

Mit tanultam a könyvem self-publishing kiadása során?

Abby Rosmarin, a Chick Lit (And Other Formulas of Life) szerzője a self-publishing szerzők táborának egy újabb tagja, olyannyira, hogy a fentebbi könyve idén szeptember 16-án került kiadásra. Ennek kapcsán egy jól megérdemelt pihenés után úgy döntött, mindannyiunk okulására összegyűjti a könyv self-publishing kiadása során megszerzett összes tapasztalatát, és pontokba szedve közkinccsé tette azokat. Ezen pontok némelyike ugyan a mi közegünkben zavarba ejtő vagy épp mosolyogtató lehet, de azért használható tanácsok és figyelmeztetések is vannak közöttük.
Elsőkönyves szerzőknek hasznos lehet, a rutinosabbak pedig összemérhetik saját tapasztalataikat és benyomásaikat az itt leírtakkal.
A poszt itt olvasható angolul.

Ha kíváncsi a self-publishing világ legfrissebb híreire, legyen szó szakmai tanácsokról, szubjektív élményekről és beszámolókról, vagy épp könyvtári, könyvpiaci hírekről, a Facebook Self-publishing írók csoportjában minden nap új és új érdekességekkel várjuk.

 

Címkék: hírek

Címkék