hero image

Vérfagyasztó bűnügy és sikolyok — Fenevadak Erdélyben

Publio Kiadó |

Ha egy jelzővel élhetnék, azt mondanám, hogy csúcsra pörgettük az ötödik Publio Írói Klubot, annyira jól éreztük magunkat, hogy az eredetileg tervezett 20:00 órás befejezés helyett volt, aki éjfélkor távozott a Müsziből. Az Írói Klub ezúttal is két részből állt, a blogturnésokkal való beszélgetést itt olvashatjátok el.


 

A klubest második részében GERDA GREEN — FENEVADAK ERDÉLYBEN című frissen megjelent krimijével kapcsolatban kérdeztem az írónőt, aki gondoskodott arról, hogy a krimi illusztrációinak kiállításával mondjon köszönetet Nyári Eszter grafikusművésznek a közös munkáért. A könyv rövid ismertetőjét itt lehet elolvasni.

Próbálom visszahozni a hangulatot azzal, hogy beillesztem ide a bemutató háttérzenéjét, de előre szólok, hogy a 134 perces track jóval tovább fog tartani, mint elolvasni ezt a posztot. :)

Gerda Green, azaz Kocsi Nagy Noémi saját bevallása szerint krimimániás volt már gyerekkorában is, máig szenvedélyesen rajong a nagy klasszikusokért mint Sir Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, a kortársak közül Stephen King és Robin Cook a kedvencei.

"Azt gondolom, hogy az írónak a kora és hazája krónikásának is kell lennie."

Az erdélyi születésű író 28 éve él Budapesten, így fontos volt számára, hogy a legkörültekintőbben írja le az események helyszínét, a székelyföldi Szovátát. “Nagyon fontos, hogy egy magyar író a saját környezetét, városát, országát mutassa be az olvasónak. Ezen felül nem bírok mindig elszakadni a művészettörténészi, tanári, tárlatvezetői énemtől, akinek feladata az ismeretterjesztés, amit rendkívül fontosnak tartok.” — emelte ki Noémi a beszélgetésben.

Beszéltünk arról is, hogy honnan szerzi az ihletet a könyveihez. Saját bevallása szerint 12 éves kora óta gyűjt háttérinfókat és figyeli a világ eseményeit, de már 10 éves korában rákapott gyászjelentések olvasására. Nézte a Kék fény című műsort és folyamatosan olvasta a rendőrségi híreket, ez a “hobbija” egyébként a mai napig kitart. Egy könyvet átlagosan két-három hónap alatt ír meg, amikor elkapja a gépszíj, nem tud leállni, ez érezhető lendületes történetmesélésén is.

Mindenkinek ajánljuk Noémi négy könyvét, melyek rövid ismertetőjét a címekre kattintva olvashatnak el az érdeklődők:
Fenevadak Erdélyben
Fény és förtelem
A kék macska
a Tündérherceg (novella)

Címkék