hero image

Ilyenek a hazai self-publisherek

Publio Kiadó |

Pár hónappal ezelőtt közzétettünk egy kérdőívet annak érdekében, hogy jobban megismerjük az aktív felhasználóinkat. A válaszadók között kisorsoltunk 8–8 darab könyvet, amiket ki is küldtünk a szerencsés nyerteseknek. :)


 

A kérdőívet 150-en töltöttétek ki, válaszaitokból a következő adatok láttak napvilágot:

A férfiak és nők aránya szinte azonos, a válaszolók 49,3 férfi, 50, 7-a nő. Kiemelkedően magas a felsőfokon végzettek, az aktív dolgozók és a nyugdíjasok száma.

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/1-6XV942KdrQD3WUn0Vj3N9A.png

A foglalkozásokat tekintve igen nagy a szórás, aktív szerzőink között van acélgyártó és pókerosztó, pultos, geológus, színkritikus, lelkész, mechatronikai technikus, köztisztviselő és targoncakezelő, szakács, ékszerkészítő, utazásszervező és főiskolai docens.

Megkérdeztük azt is, hogy mi a kedvenc elfoglaltságotok. Az írás mellett a legtöbben olvastok, zenét hallgattok és neteztek, de sokat jártok moziba és sok időt töltetek el a barátaitokkal.

http://admin.konyvaruhaz.info/media/files/1-_tRtECdt-VPScQxE_ouVmQ.png

Ahogyan a fenti grafikonokból kiderül, többségeteknek komoly szándékai vannak a szerzői kiadással, ám a kéziratok finomítását nem bízzátok szakemberekre, sokan saját maguk ellenőrzik az írásukat, a legtöbben azonban a család és barátok segítségét kéritek ki. Kiemelkedően magas azok aránya, akik tervezik új könyv kiadását, a kérdőívet kitöltők negyede többet is. :)

Elérhetőségeink:
Publio.hu
info@publio.hu

Címkék