hero image

Lektori vélemény


A jelentésből megtudod, hogyan dolgozd át a szöveget, hogy az megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak is. 

Szerzőink is emberek, tehát tévedhetnek és hibázhatnak. Ezek igen zavaróak lehetnek és ezek az olvasók csökkenéséhez vezethetnek. Ez azonban elkerülhető, ha a szerző igénybe veszi lektoraink szolgáltatását, akik átnézik a művét, és egy összefoglaló jelentésben elemzik a művet, valamint tételesen összegyűjtik azokat a teendőket, amelyeket még el kell végezni a szöveg kiadása előtt. A lektor nem javít ki semmit, csak jelzi a hibákat.

Szerzőink kéziratuk helyesírási, fogalmazási és tartalmi egységének ellenőrzésére igénybe vehetik lektoraink segítségét, akik alaposan áttanulmányozzák a kiadás előtt álló, már majdnem kész művet, majd átfogó jelentésben mutatnak rá azokra a részekre, amiket még át kell dolgozni vagy ki kell javítani.

A lektori jelentésben először röviden ismertetjük a mű témáját, a karakterek kiforrottságát, meghatározzuk a könyv helyét a könyvpiacon. A lektor kitér arra, hogy a szöveg megfelel-e a műfaji sajátosságoknak, logikai, formai követelményeknek és konkrét javaslatot tesz az esetleges változtatásokra. Ezt követi egy hibajegyzék, amiben a konkrét javításokat is felsoroljuk. 

79000 Ft
Megrendelem
{ További szolgáltatásaink }