hero image

Roadshow túlélő kalauz

Publio Kiadó |

Szerzőtársaitok gyorsabbak voltak nálam, aki ott volt szombaton Lőrinciben, az már írt Roadshowról, többek között ezért sem fogom bő lére ereszteni a beszámolót. Inkább szeretnélek felkészíteni benneteket arra, hogy mi vár rátok egy ilyen kitelepülésen.


 

  1. Meleg van, erre fel kell készülni. Nem tudunk berendezett iglut, vagy bármilyen komfortot biztosítani számotokra. A hőségérzet csökkentésért kaptak ugyan csavaros jégkrémet a jelenlévő szezők, a napfény erejével még mi sem tudjuk felvenni a harcot.
  2. Nem könyvvásáron vagyunk, az egyes embereket érdeklődővé kell tenni a könyvek iránt, pláne a sajátjaitok iránt. Elvegyül, beszélget, ismerkedik, ismertet — ez egy jó koncepció. Ez tessék gyakorolni!
  3. Nem klubdélutánt tartunk, hanem próbálunk értékesíteni. Én személy szerint nagyon szeretem, hogy szeretitek egymást, de itt most üzlet és kapcsolatépítés van. Próbáljátok megtalálni a könyvetekhez leginkább illő döntéshozót és tessék betámadni. Helyi könyvtár, polgármester, stb.
  4. Nagyon megterhelő egy ilyen nap fizikailag és szellemileg is, erre is fel kell készülni.
  5. Mi berendezzük a helyszínt, felpakolunk minden tárgyi eszközt, amihez szükségetek van az értékesítéshez, de árusítani nektek kell.
  6. A legfontosabb, hogy amikor Roadshown vagyunk a személyiséged alá kell rendelned a könyvednek.
  7. Készüljetek fel egy frappáns könyvismertetővel, mert könnyen előfordulhat, hogy színpadon kell bemutatkozni és beszélni róla. Ez nem könyvvásár, nem mindenkit érdekelnek a könyvek, ha szellemes amit mondtok, könnyen megismerhetnek a forgatagban és érdeklődhetnek felőled.

Egyelőre ezeket emelném ki, találkozunk szombaton Sajószentpéteren!

Címkék