hero image

Vígjátékot írt R. Kárpáti Péter

Publio Kiadó |

Március 6-ig kedvezményesen lehet előrendelni R. Kárpáti Péter vígjátékát e-könyv formában. A színdarab elemei legfőképp a félreértésekre épülnek, de kifigurázzák az emberi felületességet, a társadalmi morált és a kapzsiságot is.

 


 

Kevesen tudják, hogy a tévésorozatból megismert R. Kárpáti Péter régóta foglalkozik írással. A Sziklás Madonna 20 évvel ezelőtt született, írója leporolta művét és úgy döntött, hogy a szerzői kiadást választva, a hazai self-publishing céggel, a Publio Kiadóval együttműködve a nagyközönség számára is elérhetővé teszi.

A történet a 90-es években játszódik egy budapesti, VIII. kerületi tanácsi bérlakásban. Egy postai tévedés során a nemzetközi maffia Béláék lakására szervezi meg az Olaszországból ellopott “Sziklás madonna” című festmény átadását az arab megrendelőknek. Ami ezután történik, az igazi kabaré.

Pozsgai Zsolt, dráma- és forgatókönyívró a következőképpen jellemezi a könyvet:

A „Sziklás madonna” egy vulkán, egy elképesztő humor-láva folyam. Péter darabot ír, de azt sem úgy, mint mások /visszafogottan, önmagától meghatva/ hanem pofátlanul professzionális módon, ezer színen és szálon játszva. Mintha az addigi szerepei álltak volna össze ebben a műben. Érezni itt valamit a „Kaviár és lencsé”-ből csakúgy, mint akár valamelyik Gorkíj-figurából. Ezek az alakok az évek során összeálltak benne, összehaverkodtak benne, és most kitörni akartak. A szerző pedig — valamennyiünk örömére — nem állt ellent ennek a kitörésnek. Minden sorában van valami poén, valami vicc, valami elegáns fricska. Ezt pedig ilyen nagy terjedelemben nem könnyű végig vinni, de R. Kárpáti Péter győzi munícióval. Ebben a darabban mindenki megtalálja a maga örömét. Aki paródiát akar, aki csak a szellemes beköpéseket szereti. Az is, aki lelkes híve a kabarénak, vagy a krimi-vígjátéknak. Válogatás nélkül folyik ki a kráterből ez a hús-vér figurákból összegyúrt massza, és keresi a helyét, meddig folyhatna még, hol szilárdulhatna össze egy mókás, de elgondolkodtató formában.

A vígjáték rövid történetének összefoglalóját az előrendelési felületen olvashatjátok el, ugyan itt biztosítunk lehetőséget a beleolvasásra is. Az előrendelési időszakban a könyvet 20 százalékos kedvezménnyel várolhatják meg az érdeklődők ezen a linken: http://publioboox.com/hu_HU/sziklas-madonna

 

Címkék