hero image

Könyvközösségi portálokA könyves közösségi oldalak a szerzők és az olvasók barátai is, mert míg az olvasó a felhasználói vélemények apaján dönt arról, hogy melyik legyen a következő könyve, az író a könyvével kacsolatos véleményeket marketingre használhtja, vagy kijavíthatja a felhazsnálók által sérelmezett hibákat.

A magyar palettán két meghatározó oldal könyvközösség oldal van.

A rukkola.hu Magyarország első és legnagyobb könyvcserélő weboldala, ahol valódi emberek valódi (papír formátumú) könyvei cserélnek gazdát. Az oldalon minden harmadik percben átadásra kerül egy könyv. A rukkola könyvszerető, újdonságokra fogékony felhasználóinak száma meghaladja a 33000 főt. Az oldalt 2015-ben a Publio Kiadó tulajdonába került. Azóta folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy minél többen döntsenek a könyvcsere melett.

A moly.hu a könyves közösségi oldalon a regisztrált felhasználók száma mára meghaladja a 41 ezer főt, akik saját korábbi olvasmányaikat csoportosíthatják, értékeléseket, idézeteket írhatnak könyvekről, váró- és kívánságlistákat állíthatnak össze, polcokra rendezhetnek könyveket. 

Külföldi oldalak közöl a Goodreadst ajánljuk íróink számára. A Goodreads egy hatalmas nemzetközi könyves közösségi  oldal, melynek már van egy kis magyar közössége. A magyar könyves bloggerek gyűjtőhelye csoportban van egy külön kis szekció azok számára, akik szívesen véleményeztetnék könyvüket másokkal. Tagjai száma 2015-re meghaladta meghaladta a 25 millió főt, a könyvek száma pedig 750 milliót. 2013 óta az Amazon tulajdonában van.

 

 

 


Érdemes ezeken kívül könyves bloggerekkel is felvenned a kapcsolatot, akinek beajánlhatod a könyved, talán érdekesnek találják egy bemutató posztra! A bloggerek nevét és címét nem áll módunkban itt közzétenni, de egy perceses netes keresés után biztosan rájuk találtok.